preskoči na sadržaj

Osnovna škola Mikleuš

 > Naslovnica
Vijesti

Kruh na našem stolu

Autor: Gordana Gaća Ćurak, Svjetlana Mojzeš, ZDENKA FUNTEK, Dinko Vekić, 17. 10. 2013.

Povodom Svjetskog dana hrane učenici i učiteljice razredne nastave upriličili su lijepu priredbu o plodovima jeseni, kruhu, kolačima, lišću... Zahvalili smo na darovima prirode i prisjetili se koliko je kruh važan u svakodnevnoj prehrani. Učenici 4. razreda pisali su na temu Moj najdraži kolač i Kruh na našem stolu.

Moj najdraži kolač

Ima više vrsta kolača, ali najdraže su mi Ledene kocke. Njih je lako napraviti, samo treba biskvit i krema od vanilije. Ja volim taj kolač zato što se stavlja kokos. Moja mama radi najbolje kolače. Nadam se da ću i ja raditi tako ukusne kolače.

Gabrijela Pejić

 

Kruh na našem stolu

Baka mi je pričala da se prije puno više pekao kruh u domaćinstvu nego danas. Pekar danas vozi kruh, tako da ga nitko ne mora peći. Kada baka ponekad ispeče kruh, to mi je poseban osjećaj, miriše cijela kuća. Dok ga mijesi i peče, ne smijemo ometati, ali kad ga ispeče sve odmah dotrčimo. Onda ga kušamo. Voljela bih da puno više pečemo domaći kruh, zbog toga što ga sve volimo više jesti.

Iva Vlatković

 

Moj omiljeni kolač

Volim raznovrsne kolače, ali najdraži kolač mi je Mađarica. U mojoj obitelji najbolju Mađaricu radi moja baka. Za najbolju Mađaricu treba prvo napraviti pet kora, a zatim čokoladnu kremu. Na tih pet kora treba nanijeti čokoladnu kremu i staviti u hladnjak. Mađarica se jede tek drugi dan kad kore malo omekšaju. Volim jesti Mađaricu jer u njoj ima mnogo čokolade. Nadam se da ću kad narastem raditi tako dobru Mađaricu kao baka.

Karla-Marija Mojzeš

 

Kruh na našem stolu

Najviše volim subotnje jutro kada je vani snijeg i hladna zima. U kući vatrica u peći gori, a moja mama uz moju malu pomoć zamijesi kruh i slasne kiflice. Dok smo tijesto za kruh ostavili na toplom da se diže, dotle nas dvije valjamo tijesto za kiflice. Mama mi dozvoli da izrežem tijesto na male trokutiće koje punimo sa salamom, sirom i eukremom. Dok ih stavljamo peći, pripremamo tijesto za kruh. Stavljamo ga u tepsiju i pričekamo deset minuta. Tad ga stavljamo u zagrijanu pećnicu. Dok se kruh peče, cijeli prostor miriši. Tata, seka i ja najviše volimo jesti topli kruh. Sad mi je jasno zašto moja baka uvijek kaže da je najbolje jesti  domaći kruh. U njega je uloženo, uz sve namirnice, mamina i moja ljubav i vrijeme. Nadam se da ću i ja jednoga dana tako svojoj djeci pokazati kako se priprema kruh. Hvala mojoj mami što je odvojila svoje vrijeme za mene.

Ivana Jozak

 

 




Vijesti

Kruh na našem stolu

Autor: Gordana Gaća Ćurak, Svjetlana Mojzeš, ZDENKA FUNTEK, Dinko Vekić, 17. 10. 2013.

Povodom Svjetskog dana hrane učenici i učiteljice razredne nastave upriličili su lijepu priredbu o plodovima jeseni, kruhu, kolačima, lišću... Zahvalili smo na darovima prirode i prisjetili se koliko je kruh važan u svakodnevnoj prehrani. Učenici 4. razreda pisali su na temu Moj najdraži kolač i Kruh na našem stolu.

Moj najdraži kolač

Ima više vrsta kolača, ali najdraže su mi Ledene kocke. Njih je lako napraviti, samo treba biskvit i krema od vanilije. Ja volim taj kolač zato što se stavlja kokos. Moja mama radi najbolje kolače. Nadam se da ću i ja raditi tako ukusne kolače.

Gabrijela Pejić

 

Kruh na našem stolu

Baka mi je pričala da se prije puno više pekao kruh u domaćinstvu nego danas. Pekar danas vozi kruh, tako da ga nitko ne mora peći. Kada baka ponekad ispeče kruh, to mi je poseban osjećaj, miriše cijela kuća. Dok ga mijesi i peče, ne smijemo ometati, ali kad ga ispeče sve odmah dotrčimo. Onda ga kušamo. Voljela bih da puno više pečemo domaći kruh, zbog toga što ga sve volimo više jesti.

Iva Vlatković

 

Moj omiljeni kolač

Volim raznovrsne kolače, ali najdraži kolač mi je Mađarica. U mojoj obitelji najbolju Mađaricu radi moja baka. Za najbolju Mađaricu treba prvo napraviti pet kora, a zatim čokoladnu kremu. Na tih pet kora treba nanijeti čokoladnu kremu i staviti u hladnjak. Mađarica se jede tek drugi dan kad kore malo omekšaju. Volim jesti Mađaricu jer u njoj ima mnogo čokolade. Nadam se da ću kad narastem raditi tako dobru Mađaricu kao baka.

Karla-Marija Mojzeš

 

Kruh na našem stolu

Najviše volim subotnje jutro kada je vani snijeg i hladna zima. U kući vatrica u peći gori, a moja mama uz moju malu pomoć zamijesi kruh i slasne kiflice. Dok smo tijesto za kruh ostavili na toplom da se diže, dotle nas dvije valjamo tijesto za kiflice. Mama mi dozvoli da izrežem tijesto na male trokutiće koje punimo sa salamom, sirom i eukremom. Dok ih stavljamo peći, pripremamo tijesto za kruh. Stavljamo ga u tepsiju i pričekamo deset minuta. Tad ga stavljamo u zagrijanu pećnicu. Dok se kruh peče, cijeli prostor miriši. Tata, seka i ja najviše volimo jesti topli kruh. Sad mi je jasno zašto moja baka uvijek kaže da je najbolje jesti  domaći kruh. U njega je uloženo, uz sve namirnice, mamina i moja ljubav i vrijeme. Nadam se da ću i ja jednoga dana tako svojoj djeci pokazati kako se priprema kruh. Hvala mojoj mami što je odvojila svoje vrijeme za mene.

Ivana Jozak

 

 




Vijesti

Kruh na našem stolu

Autor: Gordana Gaća Ćurak, Svjetlana Mojzeš, ZDENKA FUNTEK, Dinko Vekić, 17. 10. 2013.

Povodom Svjetskog dana hrane učenici i učiteljice razredne nastave upriličili su lijepu priredbu o plodovima jeseni, kruhu, kolačima, lišću... Zahvalili smo na darovima prirode i prisjetili se koliko je kruh važan u svakodnevnoj prehrani. Učenici 4. razreda pisali su na temu Moj najdraži kolač i Kruh na našem stolu.

Moj najdraži kolač

Ima više vrsta kolača, ali najdraže su mi Ledene kocke. Njih je lako napraviti, samo treba biskvit i krema od vanilije. Ja volim taj kolač zato što se stavlja kokos. Moja mama radi najbolje kolače. Nadam se da ću i ja raditi tako ukusne kolače.

Gabrijela Pejić

 

Kruh na našem stolu

Baka mi je pričala da se prije puno više pekao kruh u domaćinstvu nego danas. Pekar danas vozi kruh, tako da ga nitko ne mora peći. Kada baka ponekad ispeče kruh, to mi je poseban osjećaj, miriše cijela kuća. Dok ga mijesi i peče, ne smijemo ometati, ali kad ga ispeče sve odmah dotrčimo. Onda ga kušamo. Voljela bih da puno više pečemo domaći kruh, zbog toga što ga sve volimo više jesti.

Iva Vlatković

 

Moj omiljeni kolač

Volim raznovrsne kolače, ali najdraži kolač mi je Mađarica. U mojoj obitelji najbolju Mađaricu radi moja baka. Za najbolju Mađaricu treba prvo napraviti pet kora, a zatim čokoladnu kremu. Na tih pet kora treba nanijeti čokoladnu kremu i staviti u hladnjak. Mađarica se jede tek drugi dan kad kore malo omekšaju. Volim jesti Mađaricu jer u njoj ima mnogo čokolade. Nadam se da ću kad narastem raditi tako dobru Mađaricu kao baka.

Karla-Marija Mojzeš

 

Kruh na našem stolu

Najviše volim subotnje jutro kada je vani snijeg i hladna zima. U kući vatrica u peći gori, a moja mama uz moju malu pomoć zamijesi kruh i slasne kiflice. Dok smo tijesto za kruh ostavili na toplom da se diže, dotle nas dvije valjamo tijesto za kiflice. Mama mi dozvoli da izrežem tijesto na male trokutiće koje punimo sa salamom, sirom i eukremom. Dok ih stavljamo peći, pripremamo tijesto za kruh. Stavljamo ga u tepsiju i pričekamo deset minuta. Tad ga stavljamo u zagrijanu pećnicu. Dok se kruh peče, cijeli prostor miriši. Tata, seka i ja najviše volimo jesti topli kruh. Sad mi je jasno zašto moja baka uvijek kaže da je najbolje jesti  domaći kruh. U njega je uloženo, uz sve namirnice, mamina i moja ljubav i vrijeme. Nadam se da ću i ja jednoga dana tako svojoj djeci pokazati kako se priprema kruh. Hvala mojoj mami što je odvojila svoje vrijeme za mene.

Ivana Jozak

 

 




CMS za škole logo
Osnovna škola Mikleuš / Školska 13, HR-33517 Mikleuš / www.os-mikleus.skole.hr / ured@os-mikleus.skole.hr
preskoči na navigaciju